SPORTPODOLOGIE BIJ CORPUS

Heb je voet-, pijn- en bewegingsproblemen of wil je als sporter preventief deze bewegingsproblemen voorkomen? Dan maak je best een afspraak bij sportpodologe Emilie Smet. Emilie is podologe van opleiding en behandelt lichamelijke problemen die hun oorsprong vinden aan de voet. Tijdens een stap- en bewegingsanalyse onderzoekt Emilie ook jouw enkels, knieën, heupen en rug. Daarna slijpt podologe Emilie zolen die ervoor zorgen dat het lichaam gecorrigeerd wordt. Verder kun je bij sportpodologe Emilie terecht voor algemene voetverzorging.

Kinderen, (top)sporters, volwassenen, diabetici en reumapatiënten: iedereen kan terecht bij een sportpodoloog! U hoeft zeker niet altijd klachten te hebben om een podoloog te consulteren. Een podoloog kan ook preventief een onderzoek uitvoeren. Zowel als recreatief als competitief sporter is dit zeker aan te raden.

Ontdek hieronder de verschillende behandelingen:

sportpodologie

1. Voetverzorging & instrumentele behandeling

WAT
Iedereen kan bij een podoloog terecht voor een algemene voetverzorging en specifieke voetbehandelingen
zoals het verwijderen van eelt en eeltpitten en het behandelen van nagelproblemen (bijvoorbeeld: hamerteen, kauwteen of schimmelnagels).
Ben je een diabetespatiënt? Dan is het aan te raden om een podoloog te contacteren ter preventie van voetproblemen.

KOSTPRIJS
• 28 euro per behandeling (of 30 euro bij een thuisbezoek)

TERUGBETALING
Er is door de mutualiteiten enkel terugbetaling voorzien voor diabetespatiënten. Zit u in het zorgtraject dan heeft u bijkomend recht op 2 consultaties per jaar.

2. Biomechanisch onderzoek en gang-analyse

WAT
Met voet-, enkel-, knie-, heup-, lage rug problemen kan u ook bij een podoloog terecht. Klachten ter hoogte van deze segmenten kunnen afkomstig zijn van de voeten. Dit bekijken we in een 1 uur durend onderzoek. Bij aanvang van het onderzoek is er een vraaggesprek, daarna wordt er naar de mobiliteit van het lichaam gekeken om vervolgens op de loopband te eindigen. Hierna worden alle onderzoeken uitvoerig besproken en een behandelplan opgesteld.

KOSTPRIJS
• €55 voor het volledige onderzoek en opstellen van het behandelingsplan.
• Opgelet: neem een korte broek, sportschoenen & dagelijkse schoenen mee naar het onderzoek

3. Podologische zooltherapie

WAT
Bij podologische zooltherapie is het de bedoeling om het lichaam dynamisch terug in balans te brengen. Dynamisch is hierbij een belangrijk woord want het onderzoek voorafgaand aan zooltherapie is een volledige loop- en gang-analyse. Op basis van deze metingen wordt het type zool bepaald. Bijvoorbeeld iemand heeft platvoeten en daardoor last aan zijn/haar knieën. Door de zolen zullen de voeten en knieën veranderen van positie en zal de pijn verminderen.

Zooltherapie is bij kinderen zeer belangrijk. Bijna elk kind wordt geboren met platvoeten, maar deze groeien er niet bij iedereen even snel uit. De educatie en opvolging hiervan is zeer belangrijk.

KOSTPRIJS
• 180 euro (volwassenen)
• 150 euro (kinderen jongeren dan 16 jaar of vanaf het 2e paar zolen)

TERUGBETALING
• jaarlijkse terugbetaling van 50 euro (Partena)
• tweejaarlijkse terugbetaling van 30 euro (Liberale mutualiteit)

Praktische informatie

Sportpodoloog Emilie is zowel op maandag als op donderdag aanwezig in Corpus te Lokeren, steeds op afspraak.
Kan u zich moeilijk verplaatsen, dan kom Emilie graag bij je op huisbezoek.

U kan haar contacteren via onderstaande contactgegevens
GSM: 0472 63 67 36
emilie.smet@hotmail.com